Belgocontrol lanceert de Droneguide-app

Belgocontrol lanceert de Droneguide-app

Vanaf nu hebben dronegebruikers in België een nieuw tool om veilig te kunnen vliegen: de mobiele applicatie Droneguide van Belgocontrol en het Directiraat-generaal Luchtvaart (DGLV) is gratis beschikbaar in de App Store en op Google Play.

Donderdag 28 juni 2018

De Droneguide-app voor smartphones en tablets moet dronegebruikers in België ondersteunen. Dankzij de geolocatiefunctie kunnen de gebruikers zien of ze hun drone kunnen laten opstijgen en in welke omstandigheden op een welbepaalde plek. De app is gratis, handig en nuttig.

>> Download hier de Droneguide-app <<

Droneguide is in het Nederlands, Frans, Duits en Engels beschikbaar.

Na registratie kan de gebruiker genieten van een aantal leuke extra’s zoals het beheer van zijn eigen vloot van drones en het automatisch aanmaken van een logbook die alle uitgevoerde vluchten nauwkeurig bijhoudt. Wanneer de Fly-Now-knop is geactiveerd, geeft deze tevens aan of er andere actieve drones in de buurt zijn en aandacht van de piloot vereisen.

Tegen eind dit jaar zal een bijkomende versie van Droneguide beschikbaar zijn. De professionele gebruikers kunnen dan hun drones, piloten en vluchten beheren en eventuele uitzonderingen aan vragen bij het DGLV rechtstreeks via hun smartphone of tablet. De app zal ook allerhande luchtvaartinformatie bieden die nodig is om een vlucht te plannen.

In maart had Belgocontrol al het digitale platform droneguide.be gelanceerd. Zowel professionelen als particulieren kunnen er informatie vinden over het gebruik van hun drones, alsook een interactieve kaart van het luchtruim.

Droneguide - de mobiele app van Belgocontrol