Entry Point North Belgium verwelkomt zijn eerste studenten

Entry Point North Belgium verwelkomt zijn eerste studenten

Op 3 september verwelkomde Entry Point North Belgium zijn eerste studenten. De eerste dag ging van start met opleidingssessies voor 20 luchtverkeersleiders van Belgocontrol en de komende weken staan er nog verschillende cursussen voor luchtverkeersleiders, ingenieurs en technici op het programma.

Maandag 3 september 2018

Dankzij de pas opgerichte academie zal Belgocontrol zijn personeel opleidingen van de hoogste kwaliteit kunnen blijven aanbieden. In de toekomst zal daar ook nog een brede waaier aan opleidingen en diensten aan externe partners aan worden toegevoegd.

De opleidingssite van Entry Point North Belgium is gevestigd in Steenokkerzeel en werd uitgerust met ultramoderne simulators: 50 radar/pilootposities, vijf 180°- en een 360°- Toren-3D-simulator. Daarop zullen Initial, Unit, Continuation- en Development-opleidingen kunnen worden gegeven voor aspirant- en operationele luchtverkeersleiders in België. Bovendien zal het Technical Engineering-, Safety-, Luchtvaartinformatie-, Meteorologie- en andere opleidingen aanbieden, afgestemd op de opleidingsbehoeften van Belgocontrol en andere klanten. De opleiding zal gebaseerd zijn op de filosofie en methodologie die Entry Point North hanteert en zal gegeven worden in samenwerking met Belgocontrol-personeel.

Joint venture

Entry Point North Belgium is een joint venture waarin Belgocontrol en Entry Point North elk een gelijk aandeel hebben. Dankzij die verregaande samenwerking krijgen beide organisaties vaste voet in het eengemaakt Europees luchtruim van morgen.

Johan Decuyper, CEO van Belgocontrol: “Vandaag is een belangrijke dag voor Belgocontrol, gezien wij de eerste joint venture in de geschiedenis van ons bedrijf aangaan. Dankzij Entry Point North Belgium zal ons personeel hoogwaardige opleidingen krijgen op onze eigen site. Dankzij het partnership tussen Entry Point North en Belgocontrol kunnen we ons profileren op de internationale opleidingsmarkt en onze expertise delen met externe partners door uitstekende opleidingen aan te bieden in onze moderne faciliteiten in Brussel, het hart van Europa.” 
Anne Kathrine Jensen, CEO van Entry Point North: “Wij zijn verheugd om vandaag alweer een nieuwe academie te openen in centraal Europa, samen met onze partner Belgocontrol. We kijken ernaar uit om in Brussel kwaliteitsvolle opleidingen aan te bieden gebaseerd op onze beproefde opleidingsmethodes en –filosofie. Entry Point North beschouwt deze joint venture als een belangrijke stap in onze onafgebroken groei wereldwijd, wat zal bijdragen tot een veiliger luchtruim.”

Achtergrondinformatie

 Over Belgocontrol

Belgocontrol is een autonoom overheidsbedrijf met als missie de veiligheid van het luchtverkeer in het luchtruim waarvoor België verantwoordelijk is te waarborgen. Zijn activiteitszone strekt zich uit van de grond (op het niveau van de luchthavens van Brussels Airport, Antwerpen, Charleroi, Kortrijk, Luik en Oostende) tot vliegniveau 245 (8.000 meter). Meer ervaren.

Over Entry Point North

Entry Point North is één van de grootste ATS-academies wereldwijd. De toonaangevende opleidingsoplossingen worden uitgevoerd in naleving van best practices en internationale regelgeving, en de regels en normen van de ICAO en de Europese Commissie. De opleidingen worden in moderne faciliteiten in Zweden, Ierland, Hongarije, Denemarken, Spanje, België en op verschillende klantensites aangeboden. Meer ervaren.