Nieuwe campagne: Belgocontrol werft luchtverkeersleiders aan

Belgocontrol lanceert een nieuw vergelijkend wervingsexamen voor luchtverkeersleiders. Wie daar als beste uitkomt, mag de tweejarige opleiding van kandidaat-luchtverkeersleider aanvatten. De inschrijvingen voor de selectieproeven lopen van 1 tot 31 oktober 2017 via de website van Belgocontrol.

Woensdag 27 september 2017

Net als in 2015 en 2016 zal Belgocontrol overgaan tot een nieuwe wervingscampagne voor luchtverkeersleiders. Het vergelijkend wervingsexamen is gespreid over meerdere maanden en bestaat uit verschillende eliminerende proeven. In 2017 mochten 30 jongeren hun opleiding tot luchtverkeersleider bij Belgocontrol aanvatten. Toen dongen er in totaal bijna 3.000 kandidaten mee naar een plaatsje.

Vereiste vaardigheden

De luchtverkeersleiders oefenen een ingewikkeld beroep uit en dragen een zware verantwoordelijkheid. Daarom moeten ze uiterst nauwkeurig te werk kunnen gaan, een goed ruimtelijk inzicht hebben, in staat zijn om snel de juiste beslissingen te kunnen nemen, in een team kunnen werken, stressbestendig zijn en een goede kennis van het Engels hebben. De kandidaten die de beste score behalen op alle tests (cognitieve, psychologische en medische), zullen een twee jaar durende opleiding mogen starten. Pas nadat ze heel de opleiding met succes hebben doorlopen, mogen ze als volwaardige luchtverkeersleider aan de slag. De kandidaten moeten tussen 18 en 25 jaar oud zijn.

Praktisch

Inschrijven kan van 1 tot 31 oktober 2017 via de website van Belgocontrol: https://www.belgocontrol.be/nl/air-traffic-controller

Op die website vinden de geïnteresseerden alle informatie over de toelatingscriteria, de eliminerende proeven en het beroep van luchtverkeersleider.